Ügyfélkapu

 

Ügyfeleink harmonikus, hosszú távú munkavégzésének érdekében létrehoztuk a Forrás Akadémia oktatóközpontot. Az Akadémia kiemelt célja a Forrás Integrált Ügyviteli Rendszer felhasználóinak átfogó, gyakorlati képzése, ezzel is segítve hatékony napi munkavégzésüket. Szakembereink gazdasági eseményeken keresztül mutatják be a Forrás működését és gyakorlati példákkal segítik elő a rendszer használatának elsajátítását. 

 

Képzéseinkkel kapcsolatos legfrissebb információkért
itt iratkozhat fel hírlevelünkre.

 

 

KÉPZÉSEINK:

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Budapesti oktatási központunk címe és megközelíthetősége, oktatásokhoz kapcsolódó információk, továbbá étkezési- és szálláslehetőségek a környéken. 

Bővebb információ és jelentkezés »

Eszköz-készlet ENK adatbázisváltás, évzárás - TANTERMI

Két napos képzésünk célja a 2023-2024. évi adatbázisváltás és zárás folyamatának ismertetése a Forrás eszköz alrendszerben. 

A képzések időpontjai: 2024. február 27-28.

Bővebb információ és jelentkezés »

Kötelezettségvállalások kezelése a Forrás.NET rendszerben - ONLINE

Egynapos képzésünk során bemutatásra kerülnek az előzetes kötelezettségvállalások rögzítése és nyilvántartása, a szerződéses kötelezettségvállalások módosítása, a kötelezettségvállalások analitikus kimutatása, az éves bér-kötelezettségvállalások rögzítése és a végleges kötelezettségvállalás generálása előzetes kötelezettségvállalásból.

A képzés időpontja: 2024. március 05.

Bővebb információ és jelentkezés »

Pénzügy-számvitel folyószámla műveletek képzés - TANTERMI

Ráépülő képzésünket elsősorban azon államháztartási szervnél dolgozó felhasználóinknak ajánljuk, akik pénzügy-számvitel alapozó képzéseinken részt vettek, és államháztartási számviteli szakterületen a Forrás .NET rendszert a napi gyakorlatban, rutinszerűen legalább fél éve használják. A képzés során sor kerül a könyvviteli zárlati feladatok áttekintésére a Forrás .NET-ben, mely során bemutatjuk a folyószámla kivonatok készítése és egyeztetése, a késedelmi kamatlevelek és egyenlegközlő levelek generálása, a pénzügyi és költségvetési könyvvezetés helyességének ellenőrzése. Modellezzük a szállítói és vevői előlegek kezelését a programban.

A képzés időpontja: 2024. március 12.

Bővebb információ és jelentkezés »

Kötelezettségvállalások kezelése a Forrás.NET rendszerben - ráépülő képzés - ONLINE

Egynapos ráépülő képzésünk során bemutatásra kerülnek az előzetes kötelezettségvállalásokkal kapcsolatos gazdasági események, melyek nyilvántartása túlmutat az alapozó képzésünk keretein, úgymint a fedezetekkel kapcsolatos műveletek, a devizás és több évet érintő előzetes kötelezettségvállalások nyilvántartása, az előzetes kötelezettségvállalások, szerződések, szabad előirányzatok haladó szintű kimutatásai és a kötelezettségvállalásokhoz kapcsolódó ügyviteli szerviz funkciók. Az oktatáson ismertetjük a kincstári bejelentésre vonatkozó szabályokat, valamint a KM Modul kiterjesztésével összefüggő változásokat a Forrás rendszerben. A képzés során modellezzük a kötelezettségvállalásoknak a KM Modulban történő bejelentését.

Képzésünket elsősorban azon államháztartási szervnél dolgozó felhasználóinknak ajánljuk, akik kötelezettségvállalás vagy pénzügy alapozó képzéseinken részt vettek, és államháztartási számviteli szakterületen a Forrás .NET rendszert a napi gyakorlatban, rutinszerűen legalább fél éve használják.

A képzés időpontja: 2024. március 14.

Bővebb információ és jelentkezés »

Eszköz alapozó képzés a Forrás.NET rendszerben - TANTERMI

Kétnapos eszköz alapozó képzésünk célja a Forrás .NET rendszer Eszközök moduljának és funkcióinak bemutatása. A képzés során a résztvevők gyakorlati példákon keresztül sajátíthatják el többek között az eszköz pénzforgalmi és pénzforgalom nélküli állomány-növekedés és -csökkenés rögzítésének módját, az eszköz átsorolásokat, a leltározás folyamatát, az általános lekérdező használatát, továbbá az időszaki zárás folyamatát és feltételrendszerét. 

Az oktatást főként államháztartási szervnél dolgozó kezdő felhasználóknak ajánljuk, valamint azoknak, akik a tematikában szereplő valamely területhez kapcsolódó gazdasági események magabiztos rögzítését szeretnék elsajátítani a Forrás .NET-ben.

Az oktatás laborszerű körülmények között, KGR standard adatbázison történik. A résztvevők külön adatbázisban dolgoznak, ezzel is elősegítve a gazdasági események teljes folyamatának és a program összefüggéseinek megértését. Az oktatás során a napi gazdasági eseményeket feladatsor megoldásával modellezzük.

A képzés időpontja: 2024. március 19-20.

Bővebb információ és jelentkezés »

Pénzügy-számvitel speciális kötelezettségvállalás műveletek a Forrás.NET rendszerben - TANTERMI

Képzésünk magában foglalja az előirányzatokhoz és kötelezettségvállalásokhoz kapcsolódó feladatok áttekintését, mint például az előirányzat maradvány felhasználását, a kötelezettségvállalások dimenzióinak beállítását, módosítását és javítását, valamint a kontírozást és a főkönyvi feladást. Az oktatáson ismertetjük a kincstári bejelentésre vonatkozó szabályokat valamint a KM Modul kiterjesztésével összefüggő változásokat a Forrás rendszerben. A képzés során modellezzük a kötelezettségvállalásoknak a KM Modulban történő bejelentését.

Képzésünket elsősorban azon államháztartási szervnél dolgozó felhasználóinknak ajánljuk, akik pénzügy-számvitel alapozó képzéseinken részt vettek, és államháztartási számviteli szakterületen a Forrás .NET rendszert a napi gyakorlatban, rutinszerűen legalább fél éve használják.

A képzés időpontja: 2024. március 21.

Bővebb információ és jelentkezés »

Személyi juttatások kezelése Forrás.NET rendszerben (2-es módszer alapján) - ONLINE

Személyi juttatások kezelése a Forrás .NET-ben képzésünk célja a személyi juttatások kezelésével kapcsolatos Forrás ismeretek bemutatása 2-es módszer alapján történő előzetes bér kötelezettségvállalás rögzítésével.

A képzés időpontja: 2024. március 26.

Bővebb információ és jelentkezés »

Általános lekérdező a Forrás.NET pénzügy-számvitel alrendszerében - ONLINE

Az általános lekérdező oktatásunk során a FORRÁS rendszer felhasználói megismerhetik az általános lekérdezőt és főbb beállításait, a lekérdezés végrehajtásának menetét, ezen lekérdezések elmentését, betöltését és törlését, valamint a kapcsolódó listák kezelését. Az általános lekérdezővel kapcsolatos ismereteket ezen oktatás alkalmával a Pénzügy-számvitel alrendszerre koncentráltan mutatjuk be. 

A képzés időpontja: 2024. március 27.

Bővebb információ és jelentkezés »

Előirányzatok kezelése (KM Frontend kapcsolat esetén) a Forrás.NET rendszerben - ONLINE

Oktatásunk a Forrás.NET rendszerben bemutatja az előirányzatok kezelését és kapcsolódását a Költségvetési Modul (KM) FrontEnd rendszerével a gyakrabban előforduló gazdasági eseményeken keresztül. A képzésen kitérünk az előirányzat Forrás.NET szerinti analitikája és a FrontEnd analitika egyeztetésére is.  

A képzés időpontja: 2024. április 03.

Bővebb információ és jelentkezés »

Pénzügy-számvitel alapozó képzés - gazdálkodó szervek részére - TANTERMI

Kétnapos oktatásunk célja, hogy a felhasználók megismerjék a FORRÁS.NET rendszer pénzügy-számvitel alaprendszerének szerepét, moduljait és kapcsolódásait. Az alapozó képzés során bemutatjuk a felhasználók számára az általános karbantartó felületet, az alapvető rögzítési funkciókat.  Ez az oktatásunk speciálisan a vállalkozási ügyfeleink számára készült.

A képzés időpontja: 2024. április 03-04.

Bővebb információ és jelentkezés »

Pénzügy-számvitel alapozó képzés - TANTERMI

Háromnapos oktatásunk a Pénzügyi-Főkönyvi modulok rögzítési funkcióinak bemutatására koncentrál. A képzés célja, hogy a felhasználók megismerjék többek között a Forrás rendszer pénzügy-számviteli alrendszerének szerepét, moduljait és kapcsolódásait a rendszeren belül. Ismertetjük a Forrás .NET általános karbantartó felületét, az előirányzatok nyilvántartását, a kötelezettségvállalások és kötelezettségek rögzítését, az átutalási megbízások készítését, a banki- és pénztári bizonylatok rögzítését, az ÁFA bevallást, valamint a K11 beszámoló űrlapok előállítását.

Az oktatást főként államháztartási szervnél dolgozó kezdő felhasználóinknak ajánljuk, valamint azoknak, akik a tematikában szereplő valamely területhez kapcsolódó gazdasági események magabiztos rögzítését szeretnék elsajátítani a Forrás .NET-ben.

Az oktatás laborszerű körülmények között, KOF standard adatbázison történik. A résztvevők külön adatbázisban dolgoznak, ezzel is elősegítve a gazdasági események teljes folyamatának és a program összefüggéseinek megértését. Az oktatás során a napi gazdasági eseményeket feladatsor megoldásával modellezzük.

A képzés időpontja: 2024. április 9-10-11.

Bővebb információ és jelentkezés »

Készlet alapozó oktatás - államháztartási szervek részére - ONLINE

Kétnapos oktatásunk célja a készlet modulok szerepének, elhelyezkedésének ismertetése a Forrás .NET rendszerben. A képzésen megismerkedhetnek a modul logikai felépítésével, készletnyilvántartás modullal, leltározás folyamatával, valamint az időszaki zárás folyamatával.

Az oktatást főként államháztartási szervnél dolgozó kezdő felhasználóknak ajánljuk, valamint azoknak, akik a tematikában szereplő valamely területhez kapcsolódó gazdasági események magabiztos rögzítését szeretnék elsajátítani a Forrás.NET-ben.

Az oktatás online, KOF standard adatbázison történik. Az oktatás során a napi gazdasági eseményeket feladatsor megoldásával modellezzük.

A képzés időpontja: 2024. április 16-17.

Bővebb információ és jelentkezés »

Költségvetési és mérlegjelentés készítési és havi zárási feladatok képzés - ONLINE

Egynapos képzésünk célja a kincstári/időközi költségvetési jelentés elkészítésének, a könyvelési időszak zárási feltételeinek, a gyakran előforduló hibák javításának, valamint a napló(k) és könyvelési időszak zárásának bemutatása. Az oktatás során emellett sor kerül a költségvetési és mérlegjelentés elkészítésére.

Képzésünket elsősorban azon államháztartási szervnél dolgozó felhasználóinknak ajánljuk, akik pénzügy alapozó képzéseinken részt vettek, és államháztartási számviteli szakterületen a Forrás .NET rendszert a napi gyakorlatban, rutinszerűen legalább fél éve használják.

A képzés időpontja: 2024. április 18.

Bővebb információ és jelentkezés »

Eszköz időszaki zárás oktatás költségvetési szervek részére - ONLINE

Egynapos eszköz záró és leltár képzésünk célja a Forrás .NET rendszer Eszközök modul zárási és leltár funkcióinak bemutatása. A képzés során a résztvevők gyakorlati példákon keresztül sajátíthatják el többek között az eszköz zárásának feltételrendszerét, lépéseit, javítási módszereit, valamint a leltározás folyamatának analitikában végzendő részét.

Az oktatást főként államháztartási szervnél dolgozó eszközanalitikában legalább fél éves gyakorlatot szerzett felhasználóknak ajánljuk, valamint azoknak, akik képesek a tematikában szereplő valamely területhez kapcsolódó gazdasági események magabiztos rögzítésére a Forrás.NET-ben.

A képzés időpontja: 2024. április 30.

Bővebb információ és jelentkezés »