Ügyfélkapu

LELTÁR

 

Leltárfelvételi ívek nyomatása, leltárfelvételi jegyek generálása, leltárjegyek rögzítése, leltáreltérés bizonylatok és ártételeinek generálása, leltáreredmények előzetes és utólagos kiértékelése és a leltár zárása. Támogatja a fordulónapi és folyamatos leltározást. A leltár szigorú jogosultsághoz kötötten vagy anélkül is működik. A leltározási jogosultság a raktár karbantartási jogosultsághoz kötött.

 

Főbb funkciók

 

Leltárfelvételi jegy, leltárfelvételi ívek készítése

Raktáranként és cikkenként, vagy kartononként leltárfelvételi ívek és jegyek előállítása. A leltározási utasítások alapján a felhasználó határozza meg, hogy egyszerre, egy időben mely készletekre készüljenek el a leltárfelvételi jegyek. A leltárjegyek megfelelnek a szigorú számadású bizonylatokkal szemben támasztott követelményeknek.

 

Leltározási adatok rögzítése

A kiállított leltárfelvételi ívek alapján a leltározott készletek mennyiségének felrögzítése - az előállított leltárfelvételi jegyekre a nyilvántartástól eltérő mennyiségeket kell csak felrögzíteni - a felvétel dátumával együtt.

 

Leltár kiértékelése

A rögzített leltározási adatok és a nyilvántartások tételes mennyiségi összevetése, az eltérések mennyiségben és értékben kimutatása.

 

Leltáreltérés bizonylatok generálása, árazása

A valós mennyiségi eltérésekből leltár többlet és leltár hiány bizonylatok generálása és ártételek programmenetes előállítása.

 

Bizományosi készletek

A bizományosi készletek kezeléséhez szükséges nyilvántartások vezetése és a jelentések elkészítése.

 

Lekérdezések

Raktárforgalmi kimutatások definiálása és futtatása, beárazott tételek értékének és egységárának, havi zárókészletek és nyitott időszakok mennyiségének, értékének és egységárának lekérdezése, nyitott időszakok egyenlegének előállítása és lekérdezése.

 

Csomagolási jelentések

Megoldott a saját tulajdonú cseregöngyölegek szállítási címenkénti nyilvántartása, vagyis lekérdezhető és ellenőrizhető, hogy egy adott partner által visszaszállított göngyöleg valóban a felhasználótól származik-e.

 

Évzárás

Évzárás-évnyitás feladatainak végrehajtása mennyiségben és értékben, az évzárás feltételeinek ellenőrzése. Egyes cikkek új árainak meghatározása, átárazás végrehajtása,
a legkisebb nyitott időszaktól kezdve.