Ügyfélkapu

A Forrás ügyviteli rendszer lehetőséget biztosít elektronikus számlázásra és EDI (elektronikus adatcsere) alapon történő bizonylatok kezelésére.
Elektronikus számlázás esetén az elkészült számlát tartalmazó állomány hitelesített elektronikus aláírással (időbélyeggel) ellátva kerül elküldésre az ügyfél részére, illetve ilyen formátumú állomány fogadása történik.
EDI esetén bizonylat köteget tartalmazó szabvány szerinti állomány forgalma bonyolódik elektronikus aláírás nélkül, egy szerződésekkel leszabályozott zárt rendszerben.


Elektronikus számlázás

Szállító számlák fogadása
A számla kibocsájtója NAV-XML formátum szerint elkészíti számlánként az e-számla állományt, megfelelő elektronikus aláírással, időbélyeggel ellátva. Ez az e-számla állomány tartalmazhatja a számla képét PDF formátumban is. Ezt elküldik a FORRÁS felhasználók részére. Az e-számlából kicsomagolt XML file adataiból, a FORRÁS oldali konverziós törzsek segítségével bekerül a számla a FORRÁS szállítószámla analitikába nyitott bizonylatként. További feldolgozása a megszokott módon történik.

Kimenő számlák készítése
A FORRÁS rendszer vevő számla analitikája lehetőséget teremt arra, hogy az e-számlázásba bevont partnerek részére nem számla nyomtatása történik, hanem a számláról egy XML illetve PDF állomány kerül elkészítésre. Ezek az állományok összecsomagolásra kerülnek és elektronikus aláírással illetve időbélyeggel lesznek ellátva. Az így elkészült e-számla állomány kerül elküldésre a partner részére.

EDI adatkapcsolat

Rendelések fogadása
Vevőktől jövő EDI szabvány szerinti megrendelés állományok beforgatását végzi a rendszer. Ezek segítségével, a kereskedelmi modul rendelések menüpontjai alatti rögzítés könnyíthető meg. A rendelés állományban lévő rendelések, nyitott rendelésként kerülnek beemelésre az előbb említett helyre. Felhasználói ellenőrzés, esetleges korrekciót követően zárható a rendelés és készíthető belőle szállítólevél a FORRÁS-ban megszokott módon.

Kimenő számlák küldése
FORRÁS-ban elkészített kimenő számlákról EDI szabvány szerinti kimenő számla állományt készít a rendszer. Ekkor persze nem készül számla bizonylat, mert ez helyettesíti azt. Törvény szerinti előírásnak megfelelően, hónap végén számlaösszesítő listát készít a rendszer, amit meg kell küldeni vevő részére.