ÜgyfélkapuGOP 2.1.1 – 09/A -2009-1496 pályázat
Technológiai fejlesztés a GriffSoft Zrt.–nél


A GriffSoft Zrt. jogelődje, a Griff Kft. 1989-ben alakult. A 20 éves eredményes szakmai múlttal rendelkező vállalkozás a magyar ügyviteli szoftverfejlesztő cégek között az egyik legdinamikusabban fejlődő társasággá vált. A cég gazdálkodása stabil, árbevétele folyamatosan emelkedő.

A vállalkozás fő tevékenységi köre integrált ügyviteli, gazdálkodási szoftverek fejlesztése, bevezetése, illetve a felhasználói igények, a jogszabályok változásaival és az informatika fejlődésével járó követelmények teljesítése érdekében a rendszerek folyamatos frissítése, továbbfejlesztése. A GriffSoft Zrt. fennállása óta két ilyen alaprendszert fejlesztett ki, a FORRÁS-PC-t és a FORRÁS SQL-t. A vállalkozás az ország egész területén biztosítja termékeinek, szolgáltatásainak elérhetőségét. Tevékenységét kezdetben Szegedről szervezte, ezután fejlesztői és ügyfélszolgálati irodát nyitott Székesfehérváron, majd Budapesten. A GriffSoft Zrt. értékesítési tevékenységét tíz független viszonteladó és szolgáltató vállalkozás segíti, ennek köszönhetően jelen van szinte minden vidéki nagyvárosban. Ügyfélkörébe ezernél több szervezet tartozik.

A cég innovációs karakterét mutatja, hogy alapító tagja és gesztora a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszternek, illetve a Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Kht-nak. 2005-ben és 2008-ban a Magyar Innovációs Szövetség elismerésében részesült, illetve 2007-ben elnyerte a Délmagyarország Presztízs üzleti innovációs díját. A Projekt során 10 db nagyteljesítményű fejlesztői számítógép, 10 db középkategóriás laptop, 1 admin gép, valamint HelpDesk szerver, Forráskód szerver SQL és Oracle szerver, és azok tárolásához szükséges rack szekrény, kiszolgáló elemek (pl. monitorok), valamint kapcsolódó szoftverek, operációsrendszer-szoftverek és adatbázis kezelő szoftverek kerülnek beszerzésre. A beszerzendő szerverek a jelenleg is meglévő, de már elavult szerverpark megújítását szolgálják, egyben javítva a fejlesztő és technikai-szupport tevékenység hatékonyságát. A rackszekrénybe építhetőség a szerver park kiszolgálásának korszerűsítését, egyben a belső IT szupport javítását jelenti. A fejlesztői gépek és a laptopok beszerzését is az azokkal végzett tevékenységek hatékonyságának növelése indokolja.

A laptopok esetében a témafelelősök mobilitása is biztosítottá válik, így lényegesen növelhető az ügyfélkezelés gyorsasága, csökkenthetőek az ügyfelek bejelentéseire történő reakcióidők, így növelhető az ügyfélkiszolgálás színvonala. Az eszközbeszerzéssel a GriffSoft Zrt-nek célja, hogy szerverparkja jó minőségű hardvereken működjön, energiatakarékos szerverparkot tartson fenn. Ezáltal előnyöket szerezzen mind a szoftverfejlesztésben, mind az ügyfélkiszolgálásban, mind pedig a belső informatikai infrastruktúra üzemeltetése terén. A beruházás támogatja a vállalkozás fejlesztői, témafelelősi, adminisztrációs és helpdesk tevékenységeit.